PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Mediji o projektu "Gradovi duhova"

Objavljeno: 29. lipnja 2019.

Veseli nas činjenica da je projekt "Gradovi duhova", o kojem se više može doznati na službenoj stranici projekta www.gradovi-duhova-info, naišao na veliku zainteresiranost medija. Podsjetimo, projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i Primorsko-goranske županije u periodu od 2017. do 2019. godine, a neke aktivnosti su još uvijek u tijeku. Na projektu je uspostavljena suradnja s renomiranim riječkim umjetnikom Damirom Urbanom koji je izradio glazbeno djelo koje služi kao instrumentalna podloga stranici za što bolje posjetiteljevo iskustvo istraživanja napuštenih naselja. Također, u planovima za daljnim razvitkom projekta u 2020. godini, uspostavljena je suradnja s Institutom za migracije i narodnosti iz Zagreba i sa Osnovnom školom Veruda iz Pule.

U riječkom Novom listu objavljena je duplerica (Članak u Novom listu (18.6.2019.)) , a ubrzo i vijest u njihovom on-line izdanju (http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Gradovi-duhova-Trojica-profesora-snimili-tuznu-foto-pricu-o-napustenim-naseljima-u-PGZ?meta_refresh=true).

Jedan od najčitanijih internetskih portala Telegram.hr objavio je foto-priču s fotografijama svih napuštenih naselja (https://www.telegram.hr/fotogalerije/zivot/trojica-profesora-mjesecima-su-hodala-po-gorskom-kotaru-snimajuci-napustena-mjesta-ovo-je-rezultat/), a ista je bila među najčitanijima u periodu od tjedan dana te objavljena i na portalu net.hr.

Ostali mediji koji su prenijeli vijest su monitor.hr (https://www.monitor.hr/trojica-profesora-mjesecima-hodala-po-gorskom-kotaru-snimajuci-napustena-mjesta/), portaloko.hr (http://www.portaloko.hr/clanak/jezivi-hrvatski-grad-duhova-mjesecima-snimali-napustena-mjesta-mnogi-ne-znaju-da-uopce-postoje/0/103772/), ali i crnogorski portal pcnen.com (http://www.pcnen.com/portal/2019/06/23/tuzna-foto-prica-o-napustenim-mjestima-hrvatske/).