PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Međimurska županija odobrila projekt "VIR - vidljivost i razvoj županijskih OPG-ova"

Objavljeno: 3. srpnja 2020.

U sklopu projekta „VIR - vidljivost i razvoj županijskih OPG-ova“, članovi udruge će se dodatno angažirati i sami poduzimati inicijativu kontakta s OPG-ovima na području Međimurske županije te ih tražiti osnovne podatke kako bi za njih i uz njihovu pomoć izradili stranice za što veći broj. Prema podatcima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na području Međimurske županije je 31.12.2019. bilo registrirano njih 4.703.
Također ćemo odabrati 200 OPG-ova kojima ćemo poslati pismenu obavijest o projektu uz informacije o natječajima na koje mogu aplicirati. Naravno, putem mail-a i izrađene baze podataka, kontaktirati ćemo puno više OPG-ova, a karakteristika ovog projekta je da će svi oni koji su objavili svoj OPG, odnosno izradili web stranicu, u narednom razdoblju koje ne obuhvaća ovo financirano, zadržati sve benefite korištenja naših usluga  – održavanje web stranica, slanje obavijesti i davanja pomoći prilikom izrade projektih prijava na natječaje svih razina i to u potpunosti besplatno.

Povećat ćemo vidljivost i utjecat ćemo na razvoj međimurskih OPG-ova. Javno ćemo promovirati njihov rad pružajući sve relevante informacije svim građanima zainteresiranima za konzumiranje hrvatske hrane s provjerenim porijeklom. Svi zainteresirani županijskih OPG-ovi moći će na vlastitim vizitkama istaknuti web stranicu, dobivat će redovite obavijesti uglavnom na tjednoj bazi o natječajima na koje se mogu prijaviti, a naša udruga će im pružati stalnu potporu i davati savjete vezane za njihovo apliciranje na natječaje s lokalne, regionalne, nacionalne te pogotovo europske razine. Bit ćemo polazišno i centralno mjesto kako međimurskim OPG-ovima tako i zainteresiranim građanima. Naši resursi će uvijek biti i njihovi, a potporu će nastaviti dobivati i po isteku financiranja ovim natječajem.

Projekt će se provoditi od rujna do kraja prosinca 2020. godine.

Očekivani rezultati projekta:

- analizirani podatci o 4.703 OPG-a registrirana na području Međimurske županije (dostavljeno i UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije)

- izrađena baza podataka s kontaktima koji su javno dostupni

- poslana obavijest o projektu svim OPG-ovima

- izrađene i poslane obavijesti o natječajima lokalne, regionalne, nacionalne i europske razine

- poslana pisana obavijest o projektu s podatcima o natječajima svih razina na adrese odabranih 200 OPG-ova

- sve obavijesti proslijeđene i Međimurskoj županiji (UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam)

- izrađene web stranice za sve OPG-ove s područja Međimurske županije koji se odazovu (mogućnost za svih 4.703)

- održavanje i zadržavanje stalnog kontakta s objavljenim OPG-ovima te pružanje pomoći oko apliciranja na natječaje svih razina te razvitka njihovih web stranica

- promocija projekta na Facebook-u i Google Adwords-u

Projekt "OPGovi Hrvatske" provodi udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija.
Radi se o web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti svih 162.966 OPG-ova na području 20 županija i Grada Zagreba. Na njoj sustavno radimo proteklih godinu dana, a možete ju pregledati na sljedećoj poveznici: www.opgovi.hr.