PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Odobren projekt kojeg smo napisali udruzi "Stolonoteniski klub osoba s invaliditetom" iz Rijeke

Objavljeno: 26. lipnja 2017.

U skladu sa svojom misijom savjetovanja udruga u postupcima pronalaska natječaja i pravilnog ispunjava prijave, napisali smo projektnu prijavu udruzi "Stolonoteniski klub osoba s invaliditetom" iz Rijeke. Projekt je naziva: "Škola stolnog tenisa sa osobe s invaliditetom", a odobren je Odlukom Središnjeg državnog ureda za šport 26. lipnja 2017. Među brojnim prijavama odobreno je tek 25 projekata, a nas veseli činjenica da je ovaj projekt postigao visoko 11. mjesto prema ostvarenom broju bodova te ostvario cjelokupni zatraženi iznos.

Više o projektu:

Projekt je osmišljen kao škola stolnog tenisa za osobe oštećena zdravlja u kojem će se provoditi adaptirane vježbe uz naglasak na razvitak motoričkih sposobnosti. Osobe s invaliditetom, polaznici škole, bit će odabrani u suradnji s riječkim Sportskim savezom osoba s invaliditetom, a moguću suradnju vidimo i s riječkim osnovnom školama. Uz sadašnjih 16 korisnika planirano je ovim projektom povećati taj broj na minimalno 25.
Osnovni cilj je naučiti osobe stolnom tenisu te im omogućiti zdraviji i zanimljiviji život.
U periodu od četiri mjeseca osobe će naučiti osnove ovoga sporta te će im se pružiti prilika od strane kluba za nastavkom treniranja stolnog tenisa. Također, paralelno s provođenjem projekta, organizirale će se vježbe za korisnike u suradnji s deset članova Stolnoteniskog kluba Rijeka (partnerske udruge), odnosno vježbe i zajednička rekreacija.

Veoma smo zadovoljni napravljenim, a "Stolonoteniskom klubu osoba s invaliditetom" želimo puno uspjeha u provođenju projekta!

Prostor za trening u riječkoj Sportskoj dvorani Zamet