PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Pokrenut projekt "OPGovi Hrvatske" u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija

Objavljeno: 7. travnja 2020.

Projekt "OPGovi Hrvatske" provodi udruga Inovativni projekti i Hrvatska zajednica županija.
Radi se o web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti svih 162.966 OPG-ova na području 20 županija i Grada Zagreba. Na njoj sustavno radimo proteklih godinu dana, a može se pregledati na sljedećoj poveznici: www.opgovi.hr.

Potaknuti trenutnom situacijom u državi i potrebom za što ranijom uspostavom platforme, prisiljeni smo započeti s provedbom projekta prije planiranoga roka. Slične inicijative su se pojavljivale u zadnjih dva tjedna, ali radi se o ad hoc inicijativama ograničenima na lokalna ili regionalna područja. Također, iste su bazirane na principu prodajem-kupujem-dostavljam zbog nedostupnosti tržnica. Tržnice se već od sutra počinju otvarati tako da će potreba za ovakvim inicijativama biti zasigurno manja.

Naša ideja je puno veća, a nastavili bi se baviti njome i nakon što se ova situacija smiri. Također, ne bi se samo bavila kontaktima OPG-ova koji dostavljaju svoje proizvode nego bi predstavljala njihov sustavni i cjelovit pregled.

Temeljna svrha ove platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG.

Nažalost, velika većina OPG-ova ne posjeduje vlastitu web stranicu putem koje bi na osobniji način predstavila rad svoje obitelji. Sada će to moći napraviti.
Od dodatnog sadržaja na platformi moći će se pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne pa sve do europske razine. Nadalje, u info kutku će biti svi relevantni dokumenti za OPG-ove, a odnose se na osnivanje, izvještavanje, umrežavanje i slično. Ukratko - polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova.
Što se tiče korisnika njihovih usluga, tj. svih građana, oni će jednostavno prema županijama i kategorijama moći pretraživati platformu kako se ona bude nadopunjavala. Također, bitno je za napomenuti da mi nećemo unositi samostalno podatke o OPG-ovima. Ipak, radi se o osobnim podatcima, a svrha platforme je da svako gospodarstvo samostalno izrađuje i uređuje svoju stranicu koju na koncu može istaknuti i na vizitkama. Primjera radi, objavili smo po jedan OPG iz svake županije, a oni su bili finalisti izbora najboljeg OPG-a "Zlata vrijedan" 2019. godine.

Zahvaljujemo brojim portalima što su prenijeli vijest o našem projektu te se veselimo ovom velikom projektu!

 

Napomena: radi o neprofitnom projektu dviju neprofitnih organizacija, odnosno on je u potpunosti besplatan za sve korisnike.