PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Postali smo mentor u StartUp inkubatoru Rijeka

Objavljeno: 9. prosinca 2016.

 

Vođeni našom misijom o pomaganju razvoja zajednice putem stručnih savjeta, u listopadu smo podnijeli prijavu za poslovnog mentora u StartUp inkubatoru Rijeka.

Startup inkubator namijenjen je mladim ljudima, studentima i njihovim timovima koji posjeduju znanja i ideje s područja industrijskog dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija. Stručna pomoć pri realizaciji ideja osigurana je od strane mentora. Usluge mentora, pristup internetu i korištenje prostora inkubatora u Ružićevoj 14 je za korisnike u razdoblju predinkubacije (6 mjeseci) u potpunosti besplatna.

Mentori Startup inkubatora su stručnjaci iz znanstvenih i stručnih područja prirodnih i tehničkih znanosti te iz područja zaštite prava industrijskog vlasništva, razvoja proizvoda i marketinga.

Mentor potpisuje izjavu o etičkom kodeksu mentora, a od njega se traži da povremeno nadgleda rad tima kojeg mentorira i to  fizički u prostoru najmanje jednom mjesečno, po mogućnosti video-vezom i telefonskim kontaktom za savjete po potrebi.

Za mentora smo predložili voditelja udruge koji je ponudio svoje usluge iz:

  • pisanja projektnih prijedloga te njihovog prijavljivanja na natječaje lokalne i državne uprave kao i one iz EU fondova za udruge
  • osnivanja udruge koja može obavljati gospodarsku djelatnost
  • poznavanja datuma raspisivanja pojedinih natječaja
  • pravilnog ispunjavanja projektne prijave
  • načina ostvarivanja bodovne prednosti temeljem dodane vrijednosti projekta
  • vođenja projekta i izrade završnog izvješća

 

Uloga mentora zasniva se na dobrovoljnoj osnovi bez novčane naknade. Veselimo se početku rada i pomoći mladim ljudima u razvijanju njihovih ideja.