PROJEKTI PO VAŠOJ MJERI

Potpisan sporazum o suradnji sa Zakladom za studente Veleučilišta u Šibeniku

Objavljeno: 10. kolovoza 2019.

Udruga "Inovativni projekti" je na četvrtu obljetnicu svoga osnutka, dana 8.8.2019. godine, potpisala sporazum o suradnji sa Zakladom za studente Veleučilišta u Šibeniku.

Zaklada je osnovana sa svrhom trajnog pružanja novčane potpore akademskoj zajednici kroz sljedeće aktivnosti:

  • pružanje novčane potpore studentima čije je studiranje u opasnosti od prekida uslijed nepredviđenih vanjskih utjecaja koji obuhvaćaju, ali nisu ograničeni na bolest ili fizičku nesreću studenta ili člana uže obitelji lošijeg imovinskog stanja
  • poboljšanje studentskog standarda, nagrađivanje značajnih dostignuća na području znanosti, umjetnosti i razvoju civilnog društva
  • podrška projektima koji su bitni za gospodarski i društveni razvoj lokalne i područne (regionalne) zajednice
  • podrška kolaborativnim znanstveno-istraživačkim projektima

Zaklada je osnovana Ugovorom o osnivanju Zaklade za studente Veleučilišta u Šibeniku od 03. studenog 2014. godine sklopljenom između osnivača Šibensko-kninske Županije, Grada Šibenika i Veleučilišta u Šibeniku.

Suradnja će se odvijati na više načina, a najviše u svrhu pripreme natječajne dokumentacije, praćenja provedbe i izrade završnog izvješća o provedbi projekata na kojima zajednički apliciraju ili INO-PRO napravi u ime Zaklade za studente VUŠ-a.

Napomena: tijekom listopada 2019. odobren je iznos od 3.000 kn od strane Nacionalnog parka Plitvička jezera, a koji će se utrošiti na nabavu prijenosnog računala kojim će Zaklada nagraditi studenta generacije VUŠ-a. Drago nam je da smo odmah po uspostavi suradnje Zakladi uspjeli osigurati prva sredstva za njezin rad.